Volledig scherm
© Mari van Rossum

Tropische Breakout Run Schaijk telt bijna 6000 deelnemers

SCHAIJK - Een grote happening: dat was de eerste van 2 dagen Breakout Run in en rond de Schaijkse zandgaten van recreatiepark De Maashorst. Bijna 6000 beoefenaars van het fenomeen ‘obstaclerun’ trokken naar het buitengebied om er door diepliggende buizen te tijgeren, zand en modder te happen, steile en soms kletsnatte klimwanden te bedwingen, potige nep-ME’ers te trotseren en niet te vergeten de metershoge waterglijbaan te nemen.

Waar voor de één het succesvol nemen van de hindernissen hoofdzaak was, stonden er zaterdag andere, nóg fanatiekere sporters aan de start om punten te scoren voor deelname aan de Europese Kampioenschappen die volgende week in Nijmegen plaatsvinden. Een enkeling wilde zelfs punten scoren voor de WK in Canada, verderop dit jaar.

Maar voor het gros was ook deze Breakout Run vooral een wedstrijdje samenwerken en gezelligheid genereren. Zaterdagavond is er nog een Night Run en zondag komen onder meer een kleine 1000 kinderen aan de start. De toegang voor het publiek is gratis.

Volledig scherm
Op deze foto de Splash Jump waar menig deelnemer hoogtevrees moest overwinnen. © Mari van Rossem
Volledig scherm
© Mari van Rossem
  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.