Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Udenaar krijgt geheel voorwaardelijke straf voor heling gestolen auto

DEN BOSCH/SCHAIJK - Een 28-jarige Udenaar die door de politie werd betrapt toen hij in Schaijk in een gestolen auto reed, kreeg daarvoor deze maandagmiddag een geheel voorwaardelijke celstraf van acht weken met een proeftijd van twee jaar.

De man verklaarde tegenover de politie dat hij schulden had en een centje probeerde bij te verdienen door af en toe van diefstal afkomstige auto's te verplaatsen. Het gaat om een goede bekende van de politie. De man werd afgelopen vrijdag vrijgelaten uit de gevangenis en is 8 augustus nog veroordeeld tot een straf voor de diefstal van een grasmaaier.

Volgens de advocaat van de Udenaar wil haar cliënt zijn leven gaan beteren. Deze maandag startte een behandelingstraject. Hij kon daarom niet aanwezig zijn bij de rechtszaak.

  1. Onderzoek naar plakband overval chalet Schaijk

    Onderzoek naar plakband overval chalet Schaijk

    DEN BOSCH/SCHAIJK - Heeft een getuige de naam van Erwin R. nu wel of niet zelf in de mond genomen? En op welke plek van een stuk tape zitten de vingerafdrukken van deze inmiddels 25-jarige Eindhovenaar? Deze vragen gaan volgens advocaat Yannick Quint een cruciale rol spelen in de rechtszaak tegen zijn cliënt. Hij en een 28-jarige plaatsgenoot zouden in 2009 in Schaijk een man en vrouw op brute wijze hebben overvallen, mishandeld en verkracht. 

Oss, Uden e.o.