Volledig scherm
Op honderden hectares rond Schaijk teelt familiebedrijf Jonkergouw bospeen en prei. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Verhuizing tuinbouwbedrijf Jonkergouw in Schaijk niet haalbaar

LANDERD - Tuinbouwbedrijf Jonkergouw uit Schaijk verhuist niet naar de Broksteeg. Verkassen blijkt na onderzoek door adviesbureau BRO financieel niet haalbaar.

Burgemeester Bakermans kaartte een mogelijke verhuizing aan bij Jonkergouw. In de Molenaarstraat - tegen de bebouwde rand van Schaijk aan - zit het bedrijf zacht gezegd niet op de meest gelukkige plek. Het familiebedrijf had wel oren naar verhuizing. ,,Dat is ons wel wat waard, maar de gemeente wil er geen geld in steken", stelt Willy Jonkergouw.

Het bedrijf, dat bospeen en prei teelt, wil uitbreiden met een vierde hal. Dat is nodig door de steeds strengere Europese regels op het gebied van voedselveiligheid. Verpakkingswerk moet verder gescheiden worden in aparte ruimtes. Een vierde hal zorgt volgens de directeur niet voor meer verkeer. Daarnaast hoopt Jonkergouw dat een nieuwe uitweg richting Munpad werkelijkheid zal worden.

Het college van B en W zegt nog niet meteen ja tegen de vierde hal. Het wil eerst weten hoe de gemeenteraad ertegenaan kijkt. Medio september buigt die zich erover.

Oss, Uden e.o.