Volledig scherm
Henk Baum © Opsporing Verzocht

Vermoorde Henk Baum (51) uit Nistelrode werd gevolgd in laatste uren van zijn leven

DEN BOSCH/SCHAIJK  - De op 22 maart doodgeschoten autohandelaar Henk Baum uit Nistelrode, werd de laatste uren van zijn leven gevolgd door de bestuurder van een blauwe Ford Fiësta. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht camerabeelden van een tankstation in Oss waaruit dat bleek. 

Baum (51) stond donderdagmiddag 22 maart om kwart voor drie met zijn Porsche Panamera onder een ecoduct in Schaijk, toen hij werd beschoten. Vlak daarna werd hij gevonden door twee tieners, die de politie alarmeerden. Hulpdiensten probeerden het leven van de Nistelrodenaar nog te redden, maar vrij snel na de schietpartij overleed hij.

Zeeland

In Opsporing Verzocht liet de politie dinsdagavond zien dat de Porsche van Baum werd gevolgd door de Ford Fiësta. Op camerabeelden van het tankstation langs de N329 -de 'Weg van de Toekomst'- was te zien dat beide auto's achter elkaar in de richting van Schaijk reden.  Volgens de politie was Baum  even daarvoor weggereden bij zijn bedrijf aan de Diezestraat in Oss, waar de bestuurder van de Fiësta ook is gesignaleerd. De blauwe Fiësta werd kort na de liquidatie aangetroffen op een onverharde weg in Zeeland, acht kilometer verwijderd van de plek waar Baum werd doodgeschoten.   

Of de autosloper het slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele milieu durft de politie nog niet te zeggen. Baum werd in 2014 veroordeeld voor bedreiging van wethouder Rien Wijdeven vanwege een conflict over een standplaats op het woonwagenkamp in Nistelrode. Enkele maanden later vond de politie bij zijn autosloperij in Oss ook een vuurwapen en munitie.

Volledig scherm
Politie-auto's op de plaats waar op 22 maart Henk Baum werd vermoord. © ANP
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement