Volledig scherm
Het zoveelste ongeluk op de Bergmaas/Tweehekkenweg in Zeeland. © Marco van den Broek

Verzet steekt de kop op tegen afsluiten van Tweehekkenweg in Zeeland

ZEELAND - Bewoners van buurtschap Zevenhuis balen als een stekker dat de Tweehekkenweg dicht gaat voor auto's en motoren.  Ook een aantal bewoners van Udenseweg, Straatsven en Kerkstraat  sputteren flink tegen. Vrijdagochtend overhandigden ze hun grieven ten gemeentehuize.

Tweehekkenweg is zo'n beetje de verkeersader van Zevenhuis richting centrum van Zeeland. Bewoners vinden het niet acceptabel dat deze dreigt te worden doorgeknipt. ,,We voelen ons afgesneden van het dorp. Straks moeten we iedere keer, dat we het dorp bezoeken, drie kilometer omrijden'', schrijft Kees Pluk namens protesterend Zevenhuis.

De wegafsluiting heeft alles te maken met de aanleg van bushaltes voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer aan de Bergmaas. Met het oog daarop bereidt de gemeente Landerd een herinrichting van het gevaarlijke kruispunt voor. Verkeersveiligheid telt daarbij als doorslaggevend argument zwaar mee. 

In april hakte de raad de knoop door. Gedupeerden lieten zich toen al horen. Nu vechten ze het verkeersbesluit aan, dat nodig is voor de afsluiting. Op Zevenhuis werden 150 handtekeningen opgehaald. Op de Udenseweg e.o. zo'n tachtig. Die staan onder twee bezwaarschriften.

  1. Een bijzonder tochtje door de natuur

    Een bijzonder tochtje door de natuur

    HERPEN - Een bijzondere fietsstoet voer deze vrijdagmiddag door de natuur bij Herpen. De Zonnebloem, afdeling Ravenstein en omstreken, ging met 26 gasten en 18 vrijwilligers op pad met scootmobiels, handbikes, duofietsen, driewielers en tandems. Onderweg genoten de deelnemers in hun fel gekleurde hesjes van de natuur, het samenzijn en een de koffie tijdens de rustpauzes, onder andere bij het Kolluks Hofke in Koolwijk. Jacqueline van der Waarden van de Zonnebloem: ,,We doen dit vaker. Oorspronkelijk noemden we het een scootmobieltocht, maar inmiddels doen er zoveel verschillende voertuigen mee, dat we het maar omgedoopt hebben tot een bijzondere fietstocht."

Oss, Uden e.o.