Volledig scherm
Op honderden hectares rond Schaijk teelt familiebedrijf Jonkergouw bospeen en prei. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Verzet tuinbouwer Schaijk tegen betalen planschadevergoeding

DEN HAAG/SCHAIJK - Het Schaijkse tuinbouwbedrijf Gebr. Jonkergouw verzet zich bij de Raad van State tegen het betalen van 8.500 euro planschadevergoeding aan buurman Wim Brukx.

Volgens de broers Jonkergouw is de woning van Brukx niet minder waard geworden door de bouw van een opslagloods in 2012 op hun bedrijf.

De loods is gebouwd achter de tuin van de buren aan de Molenaarstraat in 2012. Het bestemmingsplan gaf daar geen toestemming voor. De gemeente maakte een projectbesluit en sloot met Jonkergouw een planschadeovereenkomst voor het geval dat claims zouden komen. Die kwamen er. Een van Brukx en een van andere buurman.

Brukx liet de schade wegens uitzichthinder en overlast van landbouwvoertuigen taxeren op 25.500 euro. Maandag in Den Haag verklaarde hij tevreden te zijn met het bedrag van 8.500 euro dat de gemeente heeft laten taxeren. Maar Jonkergouw vindt dat Brukx er door de bouw van de opslagloods zelfs op vooruit is gegaan. Er zouden minder verkeersbewegingen zijn op de Molenstraat. Verder heeft Jonkergouw een laurierhaag geplant tussen de loods en de tuin van Brukx. Uitzicht op de loods is er dan ook nauwelijks, aldus Jonkergouw. Uitspraak van de Raad van State binnen zes weken.

Oss, Uden e.o.