Volledig scherm
Jolwin Dobbelsteen: "Ik ken de politieke arena vanaf de zijlijn en vind het mooi, maar spannend om er nu deel van uit te gaan maken." © Bestuur VHL

VHL zoekt nieuw raadslid: Jolwin Dobbelsteen uit Zeeland verhuist

ZEELAND/LANDERD - De Vereniging Herindelen Landerd (VHL) gaat op zoek naar een nieuw gemeenteraadslid. Deze moet Jolwin Dobbelsteen op 2 november gaan vervangen. Dobbelsteen moet noodgedwongen vetrekken, omdat hij een huis in Uden gaat kopen.

Voor een raadslid is het een vereiste om in dezelfde gemeente te wonen als waarvoor men in de raad zit. Om die reden vertrok VHL-oprichter Theo van Duren in maart uit de gemeenteraad. Jolwin Dobbelsteen nam toen diens plek in.

Maart
Over zijn voordracht als raadslid zei Jolwin Dobbelsteen in maart: "Ik ken de politieke arena vanaf de zijlijn en vind het mooi, maar spannend om er nu deel van uit te gaan maken. Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat het bestuur en de fractie mij geven. Ik wil collegiaal en positief mijn bijdrage aan de raad en de gemeenschap leveren."

De raadsvergadering van 29 september is voor Jolwin Dobbelsteen zijn laatste. Hij heeft dan slechts zeven maanden deel uitgemaakt van de Landerdse raad. “Ik vind het jammer dat mijn politieke avontuur nu al ophoud, maar het was wel een leerzame ervaring.”