Volledig scherm
© Ed van Alem

Voetballers DAW en korfballers EMOS uit Schaijk willen fuseren

SCHAIJK - Ze gebruiken zelf graag de metafoor van het buurjongetje en buurmeisje die altijd samen speelden en vele jaren later verliefd worden en gaan trouwen. De voetballers van DAW en de korfbalvrouwen van EMOS uit Schaijk willen binnen een jaar fuseren.

De mogelijke fusie kent een aanloop. In 2003 was er sprake van dat beide verenigingen binnen Schaijk zouden verhuizen. Toen werd er ook over samengaan gesproken. Dat plan ging niet door en de twee buren trokken sindsdien hun eigen plan. Toen Marjon Vos 2 jaar geleden voorzitter van EMOS werd, ging ze meteen met DAW in gesprek. Er bleek een sterke klik tussen de besturen. Henrie Lamers, voorzitter van DAW: ,,Anderhalf jaar gelden hebben we een drie opties neergezet. Een samenwerking ‘light’, 2 losse verenigingen onder één dak en een volledige fusie.”

Eye opener
Een werkgroep, met Lamers en Vos erin, bezocht andere gefuseerde of samenwerkende verenigingen en kwam er zo achter dat plan 3 veruit het beste was. Dat kwam vooral door een gesprek bij Prinses Irene uit Nistelrode, ook een combinatie van voetballers en korfbalsters. Vos: ,,Dat was een geweldige ‘eye opener’, precies zoals wij het ook voor ons zien. Toen we met zijn vieren in de auto terugreden waren we razend enthousiast.”

Maar er is 1 grote hobbel. EMOS wil 2 kunstgrasvelden op een centrale plek op het complex. Daarvoor is subsidie van de gemeente nodig. Lamers: ,,Als dat niet lukt valt het hele idee achter de fusie weg. Als DAW blijft korfballen op de plek waar ze dat nu doen wordt het nooit één geheel.”

Oss, Uden e.o.