Volledig scherm
Leden van Vogelwacht Uden volgen op de Maashorst jaarlijks de vogeltrek. © Thomas Segers

Vogeltelpost op Maashorst mag blijven

LANDERD/UDEN - De vogeltelpost aan de Palmvenseweg op de Brobbelbies in Landerd, midden in de Maashorst, mag blijven. Dat heeft het college van B en W van Landerd deze dinsdag besloten.

Omwonenden hadden bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen de post die gevestigd is in een schaftkeet op terrein van Staatsbosbeheer. Omwonenden hadden bij de gemeente geklaagd over verkeers- en parkeeroverlast en verlies van privacy. Een groot deel van de klachten is door B en W ongegrond verklaard, vooral vanwege het feit dat de klagers op te grote afstand wonen. De vogelwachters moeten voortaan wel parkeren aan de kant van de weg waar de schaftkeet staat.

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.