Volledig scherm
De aankomst van de eerste wisenten op de Maashorst. © Peter van Erp/BD

VVD Landerd: stop met de wisent

LANDERD - VVD Landerd roept het college van B en W op een punt te zetten achter de gewenningsperiode van de wisenten op de Maashorst. „Stop met dit experiment, want het is mislukt”, stelt raadslid Madeleine Hoek.

In navolging van Jack van der Dussen (VVD Bernheze) ageert ook zijn Landerdse collega Madeleine Hoek fel. Na een tweede incident dat leidde tot het afschieten van een wisent-stier vraagt ze het college van B en W actie te ondernemen.

Wethouder Ben Maathuis vindt dat met de lopende gewenningsperiode zorgvuldig wordt gehandeld. Die duurt tot februari. „Dat is het moment te bepalen wat er verder moet gebeuren met de wisenten.”

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.