Volledig scherm
© Thinkstock

Wethouder Landerd misdraagt zich op voetbalveld

SCHAIJK - De Landerdse wethouder Ben Maathuis, zondag toeschouwer bij het bekerduel DAW-Venray, moest van de arbiter het veld verlaten. Hij tikte in de rust de bal uit de handen van de scheidsrechter en die pikte dat niet.

Aan het eind van de eerste helft bleef Maathuis' zoon Jaap na een forse overtreding geblesseerd liggen buiten de zijlijn. Toen het rustsignaal klonk en de spelers van het veld gingen, stak Maathuis over om bij zijn zoon poolshoogte te nemen. Hij kwam de scheidsrechter tegen en sprak hem aan. Daarbij tikte hij de bal uit diens handen.

,,Dit laat ik mij niet gebeuren. Ik stop ermee", reageerde scheidsrechter Bogers op het incident. De wethouder betuigde ter plekke meteen spijt en probeerde vergeefs zijn excuses aan te bieden.

'Domme actie'
Op voorwaarde dat Maathuis het sportpark verliet, wilde de arbiter aan de tweede helft beginnen. ,,Toen ben ik maar gegaan. Ik wilde het niet op de spits drijven", zegt Maathuis. ,,Het was een domme actie. Ik heb heel even niet nagedacht. Een foute reactie. Dit had niet gemoeten, klaar. Het is vooral jammer omdat DAW een knappe prestatie neerzette tegen een eersteklasser."

Oss, Uden e.o.