Volledig scherm
Wethouder Moritz Bohmer (l) nam afscheid in Landerd. © Maarten van de Rakt

Wethouders Landerd nemen officieel afscheid

LANDERD - Het gemeentehuis in Landerd was vrijdagmiddag gesloten voor een bijzondere gelegenheid: de afscheidsreceptie van de wethouders Moritz Bohmer, Hans Vereijken en Jos Roelofs.

Dat was vooral bijzonder omdat de 3 de gebruikelijke termijn van 4 jaar niet hebben voltooid. Ze hebben nog geen anderhalf jaar deel uitgemaakt van het college van B en W.

Coalitie
Vereijken en Roelofs werden slachtoffer van het sneuvelen van de Landerdse coalitie. Roelofs stapte zelf op, omdat hij zich niet kon vinden in de handelwijze van zijn partij VHL. Die spande samen met de oppositie om een referendum te forceren over gemeentelijke herindeling. Vervolgens had VHL geen vertrouwen meer in de coalitiepartners (Progressief Landerd, RPP en VVD) en blies de coalitie op. Inmiddels is een nieuwe coalitie actief, een combinatie van VHL, CDA en DS79.

 1. Gedachtegoed De Corridor herleeft in nieuw experiment
  Play

  Gedachtegoed De Corridor herleeft in nieuw experiment

  ZEELAND - ,,Het gedachtegoed van de Corridor staat nu model voor drie proeftuinen in Groningen, Amsterdam en Nijmegen. Kleinschalige voorzieningen voor jongeren die van het rechte pad zijn afgedwaald. Als het experiment slaagt, zullen er meer van komen. En zullen er slechts twee of drie justitiële jeugdinrichtingen overblijven." Dat zei Angélique Koevoets, directeur Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdagavond tijdens de presentatie van het boek De jongens van De Corridor.
 2. Onderzoek naar plakband overval chalet Schaijk

  Onderzoek naar plakband overval chalet Schaijk

  DEN BOSCH/SCHAIJK - Heeft een getuige de naam van Erwin R. nu wel of niet zelf in de mond genomen? En op welke plek van een stuk tape zitten de vingerafdrukken van deze inmiddels 25-jarige Eindhovenaar? Deze vragen gaan volgens advocaat Yannick Quint een cruciale rol spelen in de rechtszaak tegen zijn cliënt. Hij en een 28-jarige plaatsgenoot zouden in 2009 in Schaijk een man en vrouw op brute wijze hebben overvallen, mishandeld en verkracht. 

Oss, Uden e.o.