Volledig scherm
© Mari van Rossem

‘Young gangsters’ en juniorgeboefte breekt uit op tweede dag van Schaijkse Breakout Run

SCHAIJK – De ‘gevangenisuitbraak’ van ruim 1000 basisschoolkinderen en middelbare scholieren vormde zondagmiddag de afsluiting van twee dagen Breakout Run in en rond de zandafgravingen van De Maashorst in Schaijk.

In grote groepen liepen ook deze Young Gangsters, juniorgeboefte en bandleden vol enthousiasme hun ontsnappingsroute van 2, 4 of 8 kilometer met onderweg de nodige droge en natte obstakels. Vaak liep pa of ma met zijn of haar criminele kroost mee. In totaal verschenen er het voorbije weekeinde bijna 6000 fanatiekelingen aan de start van de Breakout Run.

Met name ook de TBS’ers en Nachtapothekers die zaterdagavond met een lampje op het hoofd de Night Shift liepen. waren een en al lof. Op een enkele enkelbreuk, schaafwondjes en wat blauwe plekken na verliep de massale uitbraak van sportivo’s volgens de organisatie zo goed als vlekkeloos. Voor het eerst was er bij deze vierde editie op een grasveld tegen de camping aan een groot parkeerterrein en konden deelnemers die van ver kwamen op een speciale gevangeniscamping overnachten.

Lees een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, editie Oss, Uden, Veghel, van maandag 6 juni.

Volledig scherm
© Mari van Rossem

Oss, Uden e.o.