Volledig scherm
Eerste impressie van dorpshuis Zeeland. © geen

Zeelanders praten mee over toekomst van hun dorpshuis

ZEELAND - Het was even stil rond het nieuwe dorpshuis maar de drijvende krachten gaan gas geven. Dat gebeurt met een complete batterij gesprekken met alle gebruikers van de sporthal, de Garf, de Vlashoeve, parochiehuis en Compostella.

Het gaat om een stuk of twintig gesprekken op 8, 9 en 15 mei, telkens met 10 à 12 afgevaardigden van verenigingen en organisaties. Inzet is actief meedenken over de toekomst van het dorpshuis.

Quote

Nu kunnen we echt stappen gaan zetten

Marcel Bongers

Op 8 februari stemde de raad in met de plannen voor een nieuw dorpshuis met sporthal erachter in de Kerkstraat, op de locatie parochiehuis. De raad zette er tien miljoen voor opzij.

,,Nu kunnen we echt stappen gaan zetten'', meldt Marcel Bongers namens de zogenoemde dragers. Dat zijn de initiatiefnemers: KBO, bibliotheek, zorgcoöperatie, stichting Jeugdbelangen, Initiatief Zeeland Samen Sterk en BrabantZorg.

,,We willen de gebruikers meenemen in de stand van zaken en vooral wat er nog te doen is'', meldt Bongers. ,,We willen hen het oprechte gevoel geven dat ze gezien en gehoord worden.'' Al doende wordt gewerkt aan een breed draagvlak. De gesprekken draaien onder meer om luisteren naar behoeften en wensen. ,,We verkennen de mogelijkheden voor deels gezamenlijk gebruik van de verschillende ruimten.'' Voorts wordt gekeken naar het vervolg van het proces en ieders rol daarin.

De serieuze gesprekken krijgen een speels element. Elke uitnodiging bevatte een dartpijl met het clublogo. Bij de bijeenkomsten moet die pijl op een groot dartbord worden gemikt: ,,Om ons zo samen vast te pinnen in Ons Dorpshuis.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement