Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij de plaats van de schietpartij in Schaijk. © Marco van den Broek

Zeker tien tips in onderzoek naar in Schaijk doodgeschoten Henk Baum (51) uit Nistelrode

UPDATESCHAIJK/NISTELRODE – De politie heeft zeker tien tips binnengekregen in het onderzoek naar de dood van autosloper Henk Baum (51) uit Nistelrode. De man werd donderdagmiddag in Schaijk doodgeschoten onder een ecoduct aan de Rijksweg

Vrijdagmorgen werd het sporenonderzoek afgerond. ,,Op dit moment is het nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident”, meldt de politie. “Om daar antwoord op te krijgen, wordt onder meer uitgebreid gesproken met familie, vrienden en kennissen van het slachtoffer, een bekende van de politie.”

Zeker tien tips

Donderdag deed de politie al een uitgebreide getuigenoproep en vrijdagmiddag rond 15.00 uur lieten twee rechercheurs voorbijgangers bij het ecoduct op de parallelweg stoppen om te vragen of ze iets hadden gezien. Er zijn nu zeker tien tips binnen die allemaal worden onderzocht. Aan het onderzoek naar de dood van Henk Baum werken op dit moment zo’n twintig rechercheurs mee. 

Langs de plek waar Baum is gevonden, komt volgens de politie veel verkeer. ,,Het is heel goed mogelijk dat mensen rond 15.00 uur iets hebben gezien dat verband kan houden met de zaak." De politie heeft er een informatiebord geplaatst.

Henk Baum reed in een opvallende, lichtgrijze Porsche Panamera. Er zijn mogelijk automobilisten, fietsers, voetgangers of andere passanten die iets opvallends hebben gezien of mogelijk meer weten. Volgens het rechercheteam is alle informatie welkom. 

Volledig scherm
Doodgeschoten man gevonden in auto in Schaijk. © Marco van den Broek - Marcofotografie

Zwaargewond 

Henk Baum zat in de opvallende auto, die geparkeerd stond op een parallelweg van de N-weg, onder ecoduct Maashorst. Twee tienerjongens op de fiets zagen de zwaargewonde man rond 15.00 uur in de auto liggen en belden de politie.

Bij aankomst van de eerste hulpdiensten was de man nog zwaargewond. Medische hulp kon echter niet baten. Het slachtoffer overleed vrij snel daarna. 

De twee jongens die de man vonden, krijgen slachtofferhulp aangeboden. De politie gaat er vanuit dat Baum beschoten is, vlak voor de jongens hem vonden. 

Conflict

Of de autosloper het slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele milieu durft de politie nog niet te zeggen.Baum werd in 2014 veroordeeld voor bedreiging van een wethouder vanwege een conflict over een standplaats op het woonwagenkamp in Nistelrode. Enkele maanden later vond de politie bij zijn autosloperij in Oss een vuurwapen en munitie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement