Volledig scherm
Bastion werd uitgeroepen tot winnaar. © Tom Tacken/BD

Bastion van Wilskracht uit Ravenstein verkozen tot Brabants Lekkerste Bier (video)

HILVARENBEEK - Brabants Lekkerste Bier heet Bastion en het komt uit Ravenstein. Dat maakte juryvoorzitter René Bastiaanse aan het eind van de zondagmiddag bekend tijdens het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek.

Wilskracht is de toepasselijke naam van de stadsbrouwerij. Wil van Haren en Wil Princen blijken, amper een jaar na oprichting, inderdaad de nodige kracht aan hun bier mee te kunnen geven.

Bastion, dat verwijst naar de vesting Ravenstein, is een tripel van 8,6 procent. Drie moutsoorten worden gebruikt, terwijl sinaasappel en koriander de receptuur afmaken. 'Uitgebalanceerde smaak en aroma', oordeelde de zevenkoppige jury. 'Dit bier is perfect rond.'

Lichtvoetig
Velen hadden er rekening mee gehouden dat, na de quadrupel Zuster Agatha uit Berghem vorig jaar, andermaal een 'zware jongen' er met de prijs vandoor zou gaan. Maar Bastion rekende zondagmiddag lichtvoetig af met Gerstewijn is fijn, van D'n Draok uit Den Bosch, en met nog een barleywine, Rhodesian van Frontaal uit Breda.

Brabants Lekkerste Bier werd voor het tweede jaar op rij verzorgd door de drie Brabantse kranten, in samenwerking met de Hilvarenbeekse Museumbrouwerij De Roos.

Kijk voor meer informatie over Brabants Lekkerste bier op bd.nl/xtra/brabants-lekkerste-bier.

Volledig scherm
De jury in actie (vlnr): Arno Stocx, Hanneke Bazelmans, Monique Biben, René Bastiaanse, Ilse Reeuwijk en Uwe Kalms. © Joris Buijs / Beeld Werkt
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Brabants Lekkerste Bier 2016: ontknoping op de Vrijthof in Hilvarenbeek. © Tom Tacken
Volledig scherm