Volledig scherm

De laatste drie lekkerste bieren van Brabant

Van 32, naar 6, toen 3 en zondag één bier: Brabants allerlekkerste. Maar welk drie haalden de eindronde?

Rijk, moutig, donker. Zuster Agatha, een quadrupel van 10 procent, is het raspaardje van de Muifelbrouwerij uit Berghem. Martin Ostendorf liet zich in 2003 te Megen inspireren door het verstilde kloosterleven daar. Er is ook een winters, licht houtgerijpt zusje: half procentje zwaarder. De Bikse Tripel is het tweede bier waarmee Museumbrouwerij De Roos de markt opging. Het jaar heette 1994. Met 8 procent het meest robuuste bier uit Hilvarenbeek. Eigenwijs: vol en romig, maar ook fris, fruitig en bitter. Het etiket is een eerbetoon aan de oorspronkelijke brouwerij. St. Christoffel W-IPA is door Chris Libau in 2014 ontwikkeld samen met de oprichter van de brouwerij, Leo Brand. De hoppige ‘wipa’ (6,5 procent) combineert het fruitige van een Duits Weissenbier en het bittere van een Engelse India Pale Ale. Koperkleurig en ongefilterd uit Breda.

Volledig scherm
Volledig scherm
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement