Volledig scherm
De kaart met deelnemende brouwerijen.

Massale respons op wedstrijd om titel Brabants Lekkerste Bier

HILVARENBEEK - Brabant is bierland. Dat bewijst de massale respons van brouwers op de strijd om de allerlekkerste, uitgeschreven door de drie Brabantse kranten. Dit zijn ze dan: 32 lekkere bieren uit Brabant. De lekkerste staat er ook tussen, maar welke dat is, horen we op zondag 13 september pas in Hilvarenbeek.

Commissaris van de koning Wim van de Donk maakt dan op het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek bekend welk bier zijn zevenkoppige jury het smakelijkst bevallen is. Daar gaat een short list van drie genomineerde bieren aan vooraf. Komende vrijdag onthullen we op deze pagina wie die drie uitverkoren brouwers zijn. Ze mogen zich twee dagen later presenteren op het Hilvarenbeekse bierfestival, nog onwetend of ze ook echt de állerlekkerste van Brabant gebrouwen hebben.

De competitie wordt gehouden door het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem, in nauwe samenwerking met Museumbrouwerij De Roos, die het festival ook organiseert. Dinsdag komt de jury bijeen. De zeven kenners annex liefhebbers krijgen de bieren ‘blind’ voorgeschoteld. Ze krijgen geen etiket te zien en alle bieren worden ook in hetzelfde type glas geserveerd.

Het palet aan smaken is rijk: van diverse Indian Pale Ales (IPA) tot één pilsener. Radler of alcoholvrij zit er niet tussen. Niet ‘stout’ genoeg?

Zie de bierkaart van Brabant op bd.nl/lekkerstebier