Volledig scherm
Ambiance op Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek. © Tom Tacken/BD

Zuster Agatha uit Berghem is Brabants Lekkerste Bier 2015 (video)

HILVARENBEEK - De Muifelbrouwerij uit Berghem heeft het lekkerste bier van Brabant in huis. Zuster Agatha, een quadrupel, is uit 32 bieren verkozen.

Dat heeft commissaris van de koning Wim van de Donk zondagmiddag op het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek bekend gemaakt. Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem organiseerden de wedstrijd samen met Museumbrouwerij De Roos, dat zelf met zijn Bikse Tripel de derde plaats wist te pakken. Het op een na lekkerste bier van Brabant is de W-IPA van St. Christoffel uit Breda.

Voor de Berghemse brouwer Martin Ostendorf is de Zuster Agatha zijn paradepaardje. Een toevalstreffer is het 10 procent zware, donkere bier in de traditie van de trappisten niet. Eerder dit jaar drong de Beerskey van de Muifelbrouwerij in een verkiezing van dagblad Metro al door tot de acht beste speciaalbieren van Nederland.

Volledig scherm
Martin Ostendorf (tweede van links) viert samen met commissaris van de koning Wim van de Donk en medewerkers de overwinning. © Tom Tacken/BD