Liefhebbers vechtspellen uitgedaagd tijdens Red Bull-evenement in Esports Game Arena

eSportsDe Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn start zaterdag een nieuwe reeks van evenementen: de Red Bull Strijders. In elke editie komt een andere gaming community aan bod. Te beginnen met vechtspellen. Altijd al eens een potje Street Fighter willen spelen tegen de blinde Sven ‘BlindWarrior Sven’ van de Wege?

Volledig scherm
De Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. © Facebook Thomas Runhart

Van de Wege is een van de bekende Nederlandse deelnemers die zaterdag aanwezig is in Alphen. Op zijn zesde raakte hij zijn gezichtsvermogen kwijt na kanker, toch wist hij zich te bekwamen in het spel Street Fighter. Puur op zijn gehoor weet hij zijn tegenstanders te verslaan en probeert hij zich nu Als Blindwarrior Sven een plek te verwerven in de professionele gamewereld

Ook de Limburgse gamer en vlogger Colin 'Koolein' Wijnholds is aanwezig op het evenement 
dat om 11.00 uur begint. De jongeman uit Sittard kan worden uitgedaagd in een potje Dragon Ball FighterZ.

Deelnemers aan het evenement kunnen aan de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn verder meedoen aan één van de drie hoofdcompetities: Street Fighter V Arcade, Smash 4 en Dragon Ball FighterZ. Daarnaast zijn er verschillende andere activiteiten, zoals ARMS en een pubquiz waarmee deelnemers prijzen kunnen winnen. De eerste prijs is een reis naar Red Bull E-WKND in Zweden.

Open sinds oktober

De Esports Game Arena opende haar deuren in oktober, bedoeld als een plek waar gamers in wedstrijdverband het tegen elkaar kunnen opnemen, maar waar ze ook internationale wedstrijden kunnen volgen en professionele e-sporters aanmoedigen. ,,We organiseerden eerst toernooien, steeds in andere kroegen. Toen raakte ik ervan overtuigd dat er een vaste locatie moest komen”, zei Thomas Runhart, een van de drie oprichters van de Arena, eerder tegen deze krant. Hij kwam drie jaar geleden met de eerste plannen.