Volledig scherm
© Epa

WK Hearthstone in Amsterdam levert Taiwanese winnaar op die 200.000 euro pakt

Tijdens de vierde editie van het grootste Hearthstone-toernooi ter wereld streden afgelopen weekend in Amsterdam in de Beurs van Berlage de beste spelers ter wereld op de Hearthstone Tour World Championship (HTC). Tom60229 uit Taiwan ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Hearthstone is al jaren een van de populairste mobile games. Het spel wordt door meer dan 70 miljoen mensen gespeeld en trekt op Twitch dagelijks duizenden kijkers. 

Het is een virtueel kaartspel waar twee spelers elkaar moeten verslaan. Beide spelers hebben een held die gedood moet worden, door de juiste kaarten in te zetten kan je de held van je tegenspeler aanvallen en zo het spel winnen. Het is een echte denksport, je hebt verschillende tactieken en je moet slim gebruik maken van je speelkaarten.

Wereldkampioenschap

Sinds de release van het spel in 2014 wordt het HTC jaarlijks gehouden, dit jaar voor het eerst in Nederland. Tijdens het toernooi namen de zestien beste Hearthstone-spelers van de wereld het tegen elkaar op. Zij streden om een prijzenpot van maar liefst 1 miljoen dollar (zo'n 814.000 euro). De Taiwanees Chen 'tom60229' Wei Lin De winnaar won het toernooi en ruim 200.000 euro. De runner-up moest genoegen moest nemen met 122.000 euro