Volledig scherm
Commissaris van de koning Wim van der Donk kreeg begin mei de profielschets overhandigd van voorzitter van de raad Loes Heijs-Schouten. Foto Jan Stads / Pix4Profs © Foto Jan Stads / Pix4Profs

42 sollicitaties voor burgemeesterschap Loon op Zand

LOON OP ZAND - Bij de provincie Brabant zijn 42 sollicitaties binnengekomen voor het ambt van burgemeester van de gemeente Loon op Zand. Het gaat om 28 mannen en 14 vrouwen. Dat heeft commissaris van de Koning Wim van de Donk bekend gemaakt. 

Van de 42 sollicitanten zijn er 39 (oud-)burgemeester, (oud-)wethouder of afkomstig uit overheden of politie. Drie kandidaten hebben een achtergrond in de particuliere sector of vrije beroepen. Vaak combineren die laatste sollicitanten hun beroep of functie met politiek bestuurlijke nevenfuncties.

Het aantal kandidaten is groter dan Van de Donk had verwacht. Toen hij begin mei de profielschets van de gemeenteraad in ontvangst nam, zei hij zo'n 30 sollicitanten te verwachten. Hij beloofde toen een 'naadloze overdracht' naar de opvolger van huidig burgemeester Wim Luijendijk. Die legt op 15 november na bijna tien jaar zijn ambt neer.  

Tilburg e.o.