Droomgaard in Kaatsheuvel
Volledig scherm
Droomgaard in Kaatsheuvel © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Acht arrestaties op Droomgaard in Kaatsheuvel, gemeente bezorgd om veiligheid vakantiepark

KAATSHEUVEL – Op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel heeft de politie zondag acht personen opgepakt. Dat gebeurde tijdens een grote handhavingsactie, in samenwerking met de gemeente Loon op Zand. Daarbij is ook permanente bewoning vastgesteld.

Behalve een persoon die een celstraf open had staan en twee mensen met openstaande boetes, werden arrestaties verricht vanwege verboden wapenbezit, fiscale wanbetaling en rijden onder invloed. Ook werd er iemand opgepakt die voortvluchtig was.

Langer in vizier

Vakantiepark Droomgaard is al langer in beeld bij de autoriteiten. Vorig jaar nog gingen veertig chalets op slot omdat de brandveiligheid niet op orde was. In datzelfde jaar werd ook een agent neergestoken door een Pool die tijdelijk op het park verbleef.

Over de veiligheid en de leefbaarheid op Droomgaard is de gemeente Loon op Zand ernstig bezorgd. Met deze actie willen de gemeente en de politie de veiligheid en het welzijn op het vakantiepark weer garanderen.

Strafbare feiten

Het is niet de eerste keer dat de autoriteiten een controle houden op Droomgaard. Sinds enkele jaren houdt de gemeente in samenwerking met de politie, Belastingdienst en GGD diverse grote controles op het park.

Daarbij zijn verschillende keren strafbare feiten geconstateerd, zoals overtredingen van het nachtregister, brandveiligheid, huisvesting en ruimtelijke ordening.

Samenwerking

Bij de controle van zondag werkten politie, GGD, Stichting Barka (voor Poolse arbeidsmigranten) en de gemeente Loon op Zand uitvoerig samen. Daarbij was er een duidelijke rolverdeling.

Zo controleerde de politie onder meer op de aanwezigheid van een nachtregister en de juistheid daarvan. De gemeente checkte op haar beurt op permanente bewoning en brandveiligheid.

Ten slotte bracht de GGD de gezondheids- en sociaal maatschappelijke situatie van bewoners in kaart.

Arrestaties

Wie de personen zijn die de politie heeft opgepakt, is niet bekendgemaakt. Droomgaard was zondag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.