Volledig scherm
Oud-wethouder Wil Ligtenberg van Loon op Zand en de gelukkige ontvangers Dini Elshout, vrijwilliger bij de Voedselbank, en René Pagie, wijkcoördinator. © Nico Snels/BD

Afscheidscadeaus wethouder Wil Ligtenberg voor Loonse wijkteams en Voedselbank

KAATSHEUVEL - Het afscheid van Wil Ligtenberg als wethouder kreeg vrijdagmiddag nog een leuk staartje voor de gemeenschap van Loon op Zand. 

Hij hoefde geen cadeaus bij zijn receptie eind februari: ,,Ik heb genoeg", zei hij. ,,Als mensen iets willen geven, kunnen we dat wel beter besteden.”

Graag ruimhartiger geweest

Vooral de groepen in de lokale samenleving die het niet zo breed hebben, verdienen een extraatje in de ogen van de oud-bestuurder van Voor Loon. ,,In mijn tijd als wethouder was ik soms ook graag iets ruimhartiger geweest, maar in de politiek lukt dat niet altijd. Dit is weliswaar een druppel op een gloeiende plaat, maar toch.”

Dinerbonnen voor klanten Voedselbank

Ligtenberg had 22 dinerbonnen voor twee personen voor alleenstaande klanten van de Voedselbank. Die kunnen samen met een bekende gratis een hapje gaan eten bij het restaurant in de oude kapel van de Vossenberg. ,,Een cadeaubon voor ieder jaar dat ik wethouder ben geweest.”

Cheque voor wijkteams

Namens de drie wijkteams mocht René Pagie een cheque ter waarde van 1.830 euro in ontvangst nemen. Het geld is bedoeld voor kinderen uit gezinnen waar armoede heerst. ,,Jullie als wijkcoördinatoren weten het beste waar de donatie aan besteed kan worden", aldus de bescheiden gever.          

Tilburg e.o.