Volledig scherm
Entree vakantiepark Droomgaard aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. © Erik van Hest/BD

Al bijna half miljoen boete voor huisvesting arbeidsmigranten op Droomgaard in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel verblijven nog steeds te veel arbeidsmigranten. Bij de laatste controle vorige week werd weer illegale huisvesting geconstateerd op het toeristische gedeelte. 

Ook voor deze overtreding krijgt de Oostappen Groep een dwangsom van 152.000 euro, bovenop de vorige boetes. De rekening bedraagt inmiddels 482.400 euro, bijna een half miljoen dus. 

Burgemeester antwoordt

Voor de tweede keer antwoordt burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand in een vlog aan inwoners op een aantal recente vragen. Zo legt ze nog eens uit, dat ze de camping ondanks alle problemen niet zomaar kan sluiten. 

De dwangsommen zijn een middel om de eigenaar onder druk te zetten. ,,Het gaat om het terugbrengen van de leefbaarheid en de veiligheid op het park en in de directe omgeving.”

Beslag laten leggen

Tot dusver heeft Oostappen Groep niets betaald. Als ze dat blijven weigeren, kan de gemeente in het uiterste geval beslag laten leggen. ,,We hopen dat het niet zover hoeft te komen", aldus Van Aart.  

Veiligheidsrisicogebied

Tot 1 maart geldt voor vakantiepark Droomgaard en omgeving nog het zogenoemde ‘veiligheidsrisicogebied’. Daarbinnen heeft de politie extra bevoegdheden, zoals het preventief fouilleren van personen. Afhankelijk van de situatie bij het verstrijken van de termijn bepaalt de burgemeester of de maatregel vervalt of wordt verlengd. 

Oostappen Groep geeft geen reactie ondanks herhaalde verzoeken.  

Tilburg e.o.