Volledig scherm
Entree van Vakantiepark Droomgaard aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. © Erik Van Hest / BD

Al ruim 110.000 euro boete voor illegale verhuur chalets Droomgaard aan arbeidsmigranten

KAATSHEUVEL - Nog steeds worden op het toeristisch gedeelte van Droomgaard illegaal chalets verhuurd aan arbeidsmigranten. Dat bleek tijdens de wekelijkse controle op het vakantiepark aan de rand van Kaatsheuvel.  

De overtreding leverde een nieuwe dwangsom op van 34.000 euro. Opgeteld moet eigenaar Oostappen Groep nu al een boete betalen van 110.400 euro. 

Iedere maandag controleert de gemeente Loon op Zand samen met de politie de huisvesting bij Droomgaard. Op het speciaal voor de buitenlandse werkkrachten bedoelde deel waren minder dan de toegestane 200 stacaravans bewoond. Hier werd dus aan de regels voldaan, in tegenstelling tot op het recreatieve verblijfsterrein.  

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.