Volledig scherm
Piet en Annie Maas, 60 jaar getrouwd. © privécollectie

Annie en Piet uit Kaatsheuvel 60 jaar getrouwd: ‘Zeg elkaar de waarheid, en anders niet’

KAATSHEUVEL - Ze ontmoetten elkaar in Domburg, maar verhuisden ruim twintig jaar geleden naar Kaatsheuvel om dichter bij hun kleinkinderen te zijn. Een plek waar ze nu 'lekker zitten te zitten', aldus Annie Maas-Gillisse (83). Ze gaf zestig jaar geleden het jawoord aan Piet Maas (84). 

,,Ik ben geboren in Rotterdam, maar leerde Piet kennen in Domburg. We zagen elkaar in het dorp als er iets te doen was", vertelt Annie, die 13 jaar oud was toen ze met Piet in contact kwam. ,,We hebben tien jaar op een huis moeten wachten. We kennen elkaar al zeventig jaar.” 

Op 11 december 1959 kon eindelijk het jawoord worden gegeven. Inmiddels zijn ze nog steeds hartstikke gelukkig met elkaar. ,,Hebben wij een geheim?”, vraagt Annie aan Piet. ,,Nee, geen geheimen. Als het nodig is zeg je elkaar de waarheid, en anders niet.” Het echtpaar heeft twee dochters en zes kleinkinderen. ,,We woonden te ver van hen af en wilden wat meer in de buurt gaan wonen, zodat we ook konden oppassen.” 

Piet was bouwkundig tekenaar en deed veel vrijwilligerswerk. Van Sinterklaas tot prins carnaval: hij is het allemaal geweest. Annie had het druk met allerlei verschillende baantjes en gaf daarnaast EHBO-cursus. ,,Elke week zo'n 100 cursisten.”

Tilburg e.o.