De voorgevel van het nieuwe appartementengebouw.
Volledig scherm
De voorgevel van het nieuwe appartementengebouw. © Marquart Architecten

Appartementen aan de Peperstraat in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een robuust wooncomplex van drie verdiepingen met veertien appartementen en winkelruimte op de begane grond. Dat moet er komen op het al jaren braakliggende terrein van de Peperstraat in het centrum van Kaatsheuvel. Twee patiowoningen aan zijstraat De Bogaert en voldoende parkeergelegenheid maken het plan compleet.

Het college van Loon op Zand heeft deze week ingestemd met het voorontwerp-bestemmingsplan, dat nu de inspraak in kan. Daarna zal er eindelijk gebouwd worden op deze voor veel dorpelingen toch wel bijzondere plek. Want hier stonden de bekende bioscoop het Apollo-theater en café Smit. Die panden werden eind 2007 al gesloopt en sindsdien bleef de grond ongebruikt liggen.

Earlstone & Partners BV uit ’s-Gravenmoer heeft de herontwikkeling van Peperstraat 21-25 succesvol opgepakt. In de crisisjaren 2010-2011 slaagde de combinatie De Bonth van Hulten en Volker Wessels Vastgoed daar niet in. Zij kregen de te bouwen appartementen niet verkocht. Het huidige ontwerp is van Marquart Architecten uit Raamsdonksveer, die ook voor de Noordwand van het Anton Pieckplein tekenden.     

Het al jaren braakliggende terrein aan de Peperstraat.
Volledig scherm
Het al jaren braakliggende terrein aan de Peperstraat. © Nico Snels/BD

Tilburg e.o.