Volledig scherm
Puberende bejaarden in de Efteling © videostill

’Asociale oudjes’ doen alles wat niet mag in de Efteling, bezoekers stomverbaasd als ze over hek klimmen

videoKAATSHEUVEL/UDEN - De bezoekers van de Efteling waren stomverbaasd wanneer ze afgelopen week drie oude mannen met net iets te veel energie door de Efteling zagen lopen. De jongens van het YouTube-kanaal StukTV hadden zich verkleed als puberende bejaarden en probeerden niet herkend te worden. En dat terwijl ze alles deden wat niet mocht.

Volledig scherm
Puberende bejaarden in de Efteling © videostill

De asociale ’oudjes’ kwamen binnen voor het 60-plus tarief, klommen over hekken van attracties en gooiden prullenbakken leeg voor de voeten van bezoekers. Ze mochten het bezoek aan het pretpark van hun bucketlist afstrepen als ze niet herkend zouden worden door de jonge abonnees van het 2,2 miljoen tellende YouTube-kanaal. Het kanaal heeft veel jonge kijkers, van wie veel de jongens meteen zouden herkennen zonder de vermomming. 

Niet alle acties goedgekeurd

Herkend werden ze niet, ondanks dat de bezoekers hen met veel aandacht bekeken. Een enkeling ergerde zich aan de vervuilende oude man, die zittend op bankje rotzooi uit een prullenbak op de grond gooide. ‘Het is hier zo netjes en u maakt het vies’, zegt een voorbijkomende bezoeker. 

Een woordvoerder van de Efteling laat weten aan de pretparkwebsite Looopings.nl dat ze het filmpje wel grappig vond, maar dat niet alle acties goedgekeurd worden.

Het YouTube-kanaal, waar onder andere Giel de Winter uit Uden bij zit, werd vijf keer uitgeroepen tot beste YouTube-kanaal van Nederland

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.