Volledig scherm
Raadzaal in Het Klavier. © Gemeente Loon op Zand

Besprekingen nieuwe coalitie Loon op Zand deze week verder

KAATSHEUVEL - De informateurs Gerard Bruijniks en Ad van Laarhoven hervatten deze week hun werkzaamheden voor de vorming van een nieuwe coalitie in Loon op Zand. Ze beginnen woensdagavond aan hun tweede gespreksronde. 

Het informatieduo van GemeenteBelangen sprak vorige week informatief en oriënterend met alle vijf de raadspartijen. Naast hun eigen GB met Voor Loon, CDA, Pro3 en de VVD. 

Mogelijkheden onderzoeken

,,We hebben gehoord waar per partij de wensen en prioriteiten liggen. We gaan nu verder de diepte in om te onderzoeken wat de reële mogelijkheden zijn", aldus wethouder Bruijniks. 

Raadsbreed akkoord

Streven is volgens hem om te komen tot een raadsbreed akkoord. Als er tussen de fracties overeenstemming kan worden bereikt over de aanpak van het miljoenentekort zou dat enorm helpen. ,,Dat hoeft niet per se te betekenen dat alle partijen ook in de coalitie of het college gaan zitten.”

Wethouder direct beschikbaar

Gevraagd is ook aan iedere partij of ze een kandidaat-wethouder in de gelederen hebben. Die moet wel per direct beschikbaar zijn. ,,Bovendien moet het nieuwe bestuursteam goed met elkaar door een deur kunnen. We hebben een stabiel college nodig, gezien de moeilijke opgave de komende jaren", stelt Bruijniks.  

Grote thema's bepalen

Naast het rechttrekken van de gemeentelijke financiën zal de toekomstige coalitie opnieuw de grote thema's bepalen. Daarbij zullen de fracties in ruil voor samenwerking allemaal hun eigen inbreng in het programma opeisen.  

Tilburg e.o.