Volledig scherm
© Thinkstock

'Bestemmingsplan BSO Moleneind in Loon op Zand deugt niet'

DEN HAAG/LOON OP ZAND - Het bestemmingsplan van de gemeente Loon op Zand voor een buitenschoolse opvang aan het Moleneind in Loon op Zand deugt niet. Dit besliste woensdag de Raad van State die het plan heeft teruggestuurd naar het gemeentehuis. 

Loon op Zand moet er nog eens goed naar kijken en krijgt daar twintig weken de tijd voor, aldus een tussenuitspraak van de Raad van State.

De buitenschoolse opvang voor maximaal 36 verstandelijk gehandicapte kinderen op een voormalig koeienbedrijf aan het Moleneind is een initiatief van Stichting AMO. Buurman Jan Botermans, agrariër in ruste, verzet zich tegen de komst van AMO. Hij stapte in juni met een advocaat naar de Raad van State. Botermans zegt dat hij niet weet waar hij aan toe is omdat het bestemmingsplan niet duidelijk aangeeft wat er allemaal gebouwd mag gaan worden en welke activiteiten straks zijn toegestaan. Hij spreekt zelf van een ''kleintje Efteling'' en dat ziet hij niet zitten. 

Woensdag kreeg hij gelijk van de Raad van State. De gemeente moet het bestemmingsplan verduidelijken. Loon op Zand moet ook uitleggen waarom er maar tien meter hoeft te zitten tussen de kinderactiviteiten en het perceel van Botermans. De hoogste bestuursrechtbank denkt zelf aan dertig meter afstand. 

Tilburg e.o.