Volledig scherm
De aparte ingang voor het gedeelte van Droomgaard waar de chalets voor de arbeidsmigranten staan. © Nico Snels/BD

Bewoner vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel aangehouden voor heling fiets

KAATSHEUVEL - Bij een integrale controle van het nachtregister zondagochtend op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel is een arrestatie verricht. Een bewoner van het gedeelte voor de arbeidsmigranten werd opgepakt voor heling van een fiets. 

Ook kwamen nog twee openstaande vonnissen aan het licht. Verder namen agenten een auto in beslag, omdat er geen tenaamstelling voor het voertuig was afgegeven. De gemeente constateerde diverse overtredingen op het gebied van brandveiligheid. 

Zwerver aangetroffen

Het gedetailleerd controleren van het nachtregister levert informatie op over welke personen in welk chalet aanwezig zijn en of zij geregistreerd staan. Er was ditmaal geen sprake van huisvesting van arbeidsmigranten op het recreantendeel. Wel werd er een zwerver aangetroffen die niet ingeschreven was op de camping.

Veiligheid en leefbaarheid

Sinds de invoering vorig najaar van het veiligheidsrisicogebied voor vakantiepark Droomgaard en omgeving wordt er wekelijks gecontroleerd op illegale huisvesting.  Met deze uitgebreide controle wil de gemeente Loon op Zand de veiligheid en leefbaarheid op het park monitoren en garanderen. 

Aanpak werpt vruchten af

Volgens burgemeester Hanne van Aart werpt de aanpak samen met de politie duidelijk zijn vruchten af: ,,Arbeidsmigranten die verblijven op Droomgaard werken graag mee aan de controles en gelukkig werden er slechts enkele bijzonderheden aangetroffen”. 

Tilburg e.o.