Volledig scherm
Bezoekers krijgen uitleg over de nieuwe sporthal. © J Ointgroen

Bezoekers nieuwe sporthal in Kaatsheuvel verbaasd over grote ruimte

KAATSHEUVEL - Inwoners van Kaatsheuvel mochten zaterdag een kijkje nemen in de in aanbouw zijnde sporthal in het centrum van het dorp.

Ook al valt er nog weinig concreets te zien, en is het dak nog niet helemaal dicht, de bezoekers kijken hun ogen uit. Door de aannemer en de gemeente wordt aan de hand van tekeningen uitleg gegeven. De meeste bezoekers van de open dag zijn verbaasd over de grote ruimte in de 3000 m2. grote hal. Vooral de besturen van judovereniging E.J.K. en de Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging (KGV), die beiden een vast ruimte krijgen in de sporthal staan het publiek glunderend te woord. De twee sportverenigingen gaven ook demonstraties. 

Vol lof zijn de verenigingen over de samenwerking met de gemeente. "Van het begin af aan zijn wij overal bij betrokken en heeft de projectleider (Jan Roelofs) met ons meegedacht. Als iets niet kan wordt er altijd naar een oplossing gezocht", zeggen de verenigingen. Ook de buurt is dik tevreden. "Het is een prachtig pand en als straks het groen is aangelegd, dan woon ik in een prachtige straat", stelt buurman Peter Roelen. Volgens wethouder Kees Grootswagers (CDA) worden op het gehele dak zonnepanelen geplaatst, en komen er twee retentiebassins voor het opvangen van het regenwater. ,,We streven er naar om het gebouw energieneutraal op te leveren".

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.