Jan Heijs en zijn afgelopen zomer overleden zus Anke Overzier-Heijs.
Volledig scherm
Jan Heijs en zijn afgelopen zomer overleden zus Anke Overzier-Heijs. © Michel Roskam

Bijeenkomst voor eerste ‘SamenLoop voor Hoop’ in gemeente Loon op Zand

KAATSHEUVEL - KWF Kankerbestrijding hoopt in 2020 ook in de gemeente Loon op Zand de grote estafetteloop ‘SamenLoop voor Hoop’ te houden. 

Iedereen uit de gemeente Loon op Zand die een steentje bij wil dragen, is dinsdagavond 8 oktober om 19.30 uur welkom in De Venloene in Loon op Zand. Daar komt vrijwilliger Rudi Overmars uitleggen wat precies de bedoeling is.

Reacties veelbelovend

Om het 24-uurs wandelevenement mogelijk te maken, zoekt het Kankerfonds zo'n 15 tot 25 vrijwilligers die de kar gaan trekken. ,,De reacties zijn veelbelovend”, laat relatiemanager Evelien de Ruiter van het KWF weten. 

In welk kerkdorp en wanneer de SamenLoop zal plaatsvinden, wordt bepaald door de lokale organisatoren. ,,Mogelijk kan het in alle drie de kernen tegelijk zijn.” 

Onvergetelijke dag

De Ruiter: ,,De deelnemers lopen in teams en lossen elkaar af, zodat uit elke ploeg altijd iemand aan het wandelen is. Indrukwekkende ceremonies, een braderie, een kinderloop en andere activiteiten moeten ervoor zorgen dat het een onvergetelijk dag wordt.” 

Twee zussen en broer verloren

Kaatsheuvelnaar Jan Heijs en de Loonse Ans Pollaert waren de eersten die zich hebben aangemeld. Heijs (62) verloor zijn broer Frank (40), zus Els (38) en afgelopen zomer zus Anke (65) aan kanker. Een erfelijkheidsonderzoek wees uit dat hij geen drager is van het erfelijk gen. 

Vooral de stappen die het KWF maakt op het gebied van onderzoek spreekt hem enorm aan. ,,Ik zal er zeker bij zijn dinsdagavond.”  

Aan kanker overleden schoonzusje

Ans Pollaert (63) en haar man kregen enkele jaren geleden kanker en maken het nu goed. Afgelopen zaterdag waren ze bij de uitvaart van hun aan kanker overleden schoonzusje. 

Onder de indruk

Haar man heeft de editie van de ‘SamenLoop’ in Sint-Michielsgestel meegemaakt. Ans raakte daarvan zo onder de indruk, dat ze besloot mee te werken aan het binnenhalen van het evenement in haar eigen gemeente. ,,En nu maar hopen dat er voldoende mensen komen.”

Tilburg e.o.