Volledig scherm
Corry Dijkstra van de Kunstcommissie en Harmonievoorzitter Joop Bisselink onthullen het schilderij. © Stef Mennens DRIELUIK fotografie

Bijzonder schilderij voor jubilerende Harmonie Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De Kunstcommissie Loon op Zand heeft het schilderij overhandigd, dat speciaal voor het 50-jarig jubileum van Harmonie Kaatsheuvel is gemaakt door plaatselijke kunstenaars. Zij hebben zich laten inspireren door de muziek van de harmonie.

Harmonievoorzitter Joop Bisselink en Corry Dijkstra van de Kunstcommissie (KLOZ) onthulden het kunstwerk zondagmiddag in Het Klavier. 

Here to Stay

Tijdens de jubileummanifestatie Here to Stay op 9 november in De Werft wordt bekend gemaakt aan welk goede doel het schilderij wordt geschonken.

Zes zondagen aan gewerkt

Het schilderij is tot stand gekomen dankzij een bijzondere samenwerking tussen de Harmonie Kaatsheuvel , de Kunstcommissie Loon op Zand en de BROMA onder begeleiding van kunstenaar Henk Smeels. 

Zes zondagen lang is er tijdens ‘Schilderen bij Anton’ aan het schilderstuk door zes kunstenaars gewerkt. Muzikanten van de harmonie zorgden daarbij voor de muzikale inspiratie.

Geslaagd repetitieweekend

De onthulling van het schilderij was de bekroning van een zeer geslaagd repetitieweekeinde waarbij het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel en het Seniorenorkest De Langstraat e.o. samen de volle theaterzaal lieten genieten. 

Muzikale hommage

Het seniorenorkest oogstte veel waardering met de manier waarop een muzikale hommage werd gebracht aan de Kaatsheuvelse componist P.B. Bisselink. 

Voorproefje voor 9 november

De harmonie gaf een voorproefje van wat er 9 november verwacht mag worden. Aan de slotmanifestatie in De Werft wordt ook meegewerkt door het koor La Jeunesse, de drumband Prins Maurits, de Here to Stay-band en Present Danger.

  1. Krakers vernielen huis voor 'duizenden euro's' als klussende huiseigenaar dag weg is in Loon op Zand
    PREMIUM

    Krakers vernielen huis voor 'duizenden euro's' als klussende huiseige­naar dag weg is in Loon op Zand

    LOON OP ZAND - Drie krakers hebben een huis aan de Bergstraat in Loon op Zand van binnen zo toegetakeld dat ze er donderdagmiddag uit zijn gezet. De huiseigenaar trof woensdagmiddag drie mannen in zijn huis aan, terwijl hij kwam om verder te gaan met klussen. ,,Ik heb ze dringend verzocht mijn huis te verlaten, maar dat deden ze niet”, zegt huiseigenaar Christiaan Vermeer.

Tilburg e.o.