Volledig scherm
Bobsleebaan maakt plaats voor nieuwe attractie in de Efteling. © Efteling

Bobsleebaan Efteling verdwijnt, nieuwe attractie opent in 2020

KAATSHEUVEL - De Bobsleebaan in de Efteling maakt plaats voor een nieuwe attractie: een dubbele achtbaan speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud (vanaf 1 meter). De nieuwe attractie krijgt de naam Max & Moritz en opent in het voorjaar van 2020.

Na ruim 34 jaar moet de Bob daarvoor verdwijnen. Het huidige Zwitserse thema en het stationsgebouw van de Bobbaan blijven wel behouden. In september 2019 wil het attractiepark met de bouwwerkzaamheden beginnen. De nieuwe achtbaan gaat circa 15 miljoen euro kosten.

15 miljoen euro

De achtbaan Max en Moritz gaat over twee kwajongens uit het bekende Duitse beeldgedicht uit 1865. Zij maken hun dorp onveilig door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling gebruikt dit verhaal als inspiratie voor de nieuwe achtbaan.

Nieuw themagebied

Ook voor 2021 heeft de Efteling grote plannen. Dan wordt een nieuw themagebied onderdeel van het Reizenrijk. In dit gebied komt naast het Efteling Hotel een nieuwe attractie met een paar kleinere attracties. Ook het Efteling Hotel wordt aangepast.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.