Bobsleebaan maakt plaats voor nieuwe attractie in de Efteling.
Volledig scherm
Bobsleebaan maakt plaats voor nieuwe attractie in de Efteling. © Efteling

Bobsleebaan Efteling verdwijnt, nieuwe attractie opent in 2020

KAATSHEUVEL - De Bobsleebaan in de Efteling maakt plaats voor een nieuwe attractie: een dubbele achtbaan speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud (vanaf 1 meter). De nieuwe attractie krijgt de naam Max & Moritz en opent in het voorjaar van 2020.

Na ruim 34 jaar moet de Bob daarvoor verdwijnen. Het huidige Zwitserse thema en het stationsgebouw van de Bobbaan blijven wel behouden. In september 2019 wil het attractiepark met de bouwwerkzaamheden beginnen. De nieuwe achtbaan gaat circa 15 miljoen euro kosten.

15 miljoen euro

De achtbaan Max en Moritz gaat over twee kwajongens uit het bekende Duitse beeldgedicht uit 1865. Zij maken hun dorp onveilig door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling gebruikt dit verhaal als inspiratie voor de nieuwe achtbaan.

Nieuw themagebied

Ook voor 2021 heeft de Efteling grote plannen. Dan wordt een nieuw themagebied onderdeel van het Reizenrijk. In dit gebied komt naast het Efteling Hotel een nieuwe attractie met een paar kleinere attracties. Ook het Efteling Hotel wordt aangepast.

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd, doordat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus ’s avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.

Tilburg e.o.