Volledig scherm
PREMIUM
Mieke en Sjef Broeders bij een van hun Montbéliarde-koeien in De Moer. © Joris Buijs / Beeld Werkt

'Boeren zoals maatschappij het wil': Duinboeren krijgen extra kansen

DE MOER - Sjef Broeders kan het als boer nog wel een jaar of vijf, zes uitzingen. En met plezier. Maar niet wanneer hij zijn melkveestal in De Moer van een ander dak en vloer moet voorzien ingevolge provinciale uitstooteisen. Dan houdt het op. ,,De bank ziet me aankomen. 'Hoe ga je dat betalen boer? En wanneer vangen we terug boer?' Dat wordt moeilijk."

Zijn hoop is gevestigd op samenwerking met de provincie. Als die wil meedenken in oplossingen voor de stal kan hij door, en heeft de samenleving er ook wat aan. ,,Want ik boer altijd al zoals de maatschappij het wil: de koeien lopen altijd buiten, ik voer ze met eigen gras en voer geen mest af."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.