Volledig scherm
Rene van de Ven uit Kaatsheuvel van eetcafé De Gouden Laars. © John Schouten/Beeld Werkt

Boete eetcafé De Gouden Laars in Loon op Zand van tafel

LOON OP ZAND - De boete voor eetcafé De Gouden Laars in Loon op Zand is van tafel. Woensdag besloot burgemeester Wim Luijendijk om de dwangsom van 4000 euro in te trekken. De reden: een vormfout. Een rechtszaak over de boete, die eigenlijk donderdag zou worden gehouden, is daarmee voorlopig van de baan.

De horecagelegenheid op de hoek van de Kerkstraat en de Kasteellaan opende op 1 april van vorig jaar de deuren. De drank- en horecavergunning kwam twee weken later rond. Uitbater René van de Ven ging vanwege het lucratieve paasweekend toch al open. Dat kwam hem op een dwangsom van de gemeente te staan. Van de Ven vocht de boete aan. Hij zegt dat hij wél mocht tappen, maar zijn bezwaar tegen de boete werd afgewezen. Hij stapte naar de rechter.

Ongeldig
Een van de brieven die door de rechter werd gevraagd, is door de gemeente onjuist ondertekend en daardoor ongeldig. De rechtszaak is daarom nu aangehouden. Alleen als de gemeente en de advocaat van Van de Ven het niet eens worden over een vergoeding van de juridische kosten, komt er alsnog een zitting.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.