Volledig scherm
© ANP

Boete geëist voor chloorgas in zwembad Loon op Zand

BREDA - Een voorwaardelijke boete van 3.000 euro. Dat is de eis tegen zwembad Vital in Loon op Zand, vanwege het ongeluk met chloorgas op 18 september 2012. Eigenaar Kees Pepping is volgens justitie ook schuldig, maar hoeft geen straf.

In het zwembad ontsnapte die dinsdagavond een fikse bel chloorgas, doordat de zwembadinstallatie met pompen niet werkte, volgens Pepping door een vastzittende vlotter. Acht kinderen en twee begeleiders moesten het zwembad verlaten en hadden ademhalingsmoeilijkheden. Eén van de begeleidsters die de kinderen hielp uit het water te halen, moest langere tijd in het ziekenhuis blijven. Zij had te veel chloorgas binnengekregen.

 'Klassiek zwembadincident'.


Volgens officier van justitie Ingeborg Koopmans had de installatie beter nagekeken moeten worden. Dan was het ongeluk mogelijk voorkomen. Maar ze noemde het ook een 'klassiek zwembadincident'.
Na het ongeluk verving Pepping de complete installatie, om nieuwe ongelukken te voorkomen. Pepping is nog altijd emotioneel, als hij het over het ongeluk heeft, bleek donderdag in de rechtbank.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.