Volledig scherm
Artist impression van Nieuwe Vaert.

Bouw woonwijk Nieuwe Vaert in Kaatsheuvel begint

LOON OP ZAND - Met de bouw van woningen in de Nieuwe Vaert in Kaatsheuvel kan binnenkort worden begonnen. In het nieuwe woonwijkje tussen de Ringvaert en de Mgr. Völkerstraat komen ongeveer 77 huizen, koop en huur.

Voor de toekomstige bewoners was er woensdag een feestelijke bijeenkomst om de mijlpaal te vieren. Het heeft immers tien jaar geduurd voordat het zover was. Dankzij de vasthoudendheid van een vijftal particuliere grondeigenaren, de gemeente Loon op Zand, architect Louis de Jager en projectontwikkelaar LBB-Naber kon het startschot worden gegeven.

​Sloop
Komende weken worden de oude Anton Pieckschool, de gymzaal en enkele bedrijfspanden in het gebied gesloopt. De eerste steen van de school, door de tekenaar ontworpen en op 18 augustus 1983 ook zelf gelegd, blijft bewaard bij Heemkundekring De Ketsheuvel.

Volledig scherm
Artist impression van Nieuwe Vaert.
Volledig scherm
Artist impression van Nieuwe Vaert.
  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.