Volledig scherm

Bouwmaterialenhandelaar Kaatsheuvel over ontsluiting: 'Ik kom net 15 meter tekort'

DEN HAAG/KAATSHEUVEL – Bouwmaterialenhandelaar Piet den Teuling snapt niet waarom de gemeente Loon op Zand niet gewoon zijn bedrijf via bedrijventerrein Kets-West laat ontsluiten.

,,Ik kom net 15 meter tekort. Als de gemeente hem doortrekt, hoef ik niet meer met vrachtverkeer over de Antoniusstraat en heeft iedereen er minder last van. Maar nee, wat doet de gemeente. Die plaatst bloembakken op de Antoniusstraat zodat ik niet meer via daar met opleggers op mijn bedrijfsterrein kan", vertelde Den Teuling donderdag bij de Raad van State.

Rechter en staatsraad J. Hoekstra wilde weten waarom de gemeente zo moeilijk doet. Immers, behalve geen ontsluiting via Kets West heeft de gemeente de achterkant, oftewel Kets Westzijde, van Den Teulings bedrijfsterrein flink beperkt in het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein. Den Teuling zei eigenlijk niets nieuws meer te kunnen beginnen op zijn terrein. Hij wil een oude loods met asbest vervangen, maar de gemeente maakt dat volgens hem op deze manier onmogelijk.

Vossenberg
Daarop deelde de gemeentewoordvoerder mee dat naast Den Teulings perceel verzorgingshuis De Vossenberg staat en dat die de oorzaak is van de beperkingen. Bovendien maakt Den Teuling de meeste bedrijfsherrie in dat eerste stuk en niet aan de achterzijde. Den Teuling zei in ieder geval te hopen dat hij gelijk krijgt en dat de gemeente gedwongen wordt om hem wat meer mogelijkheden en zekerheid te geven. ,,Want nu kan ik niks. Ik wil een oude loods vervangen maar dat kan niet zolang ik niet weet waar ik aan toe ben.” Uitspraak volgt over enkele weken.

Tilburg e.o.