Volledig scherm
Het toegangshek naar de bouwplaats van Lidl aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel is dicht. © Nico Snels/BD

Bouwplaats Lidl in Kaatsheuvel blijft voorlopig dicht na faillissement aannemer

KAATSHEUVEL - Het is nog niet bekend wanneer en door wie de werkzaamheden bij de nieuwbouw van Lidl in Kaatsheuvel worden hervat. Het hek naar de bouwplaats aan de Gasthuisstraat blijft voorlopig gesloten. 

De hoofdaannemer Adriaans Bouwgroep uit Helmond werd woensdag failliet verklaard. De rechtbank stelde twee curatoren aan die het faillissement gaan afhandelen. Tot donderdagavond hadden zich negen serieuze overnamekandidaten gemeld, zo liet curator Floris Dix weten. Op namen ging hij niet in.

Adriaans ging, aldus een verklaring van de directie, ten onder doordat een grote opdrachtgever de laatste termijnen van een nieuwbouwproject niet heeft betaald. Volgens betrouwbare bronnen is niet Lidl de veroorzaker van het bankroet.    

Wethouder Gerard Bruijniks van de gemeente Loon op Zand hoopt dat de curator het bouwterrein weer snel vrijgeeft, zodat de nieuwe supermarkt kan worden afgebouwd. Of door de onverwachte vertraging de openingsdatum van 28 november nog wordt gehaald, is maar zeer de vraag.    

Tilburg e.o.