Volledig scherm
Het toegangshek naar de bouwplaats van Lidl aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel is dicht. © Nico Snels/BD

Bouwplaats Lidl in Kaatsheuvel blijft voorlopig dicht na faillissement aannemer

KAATSHEUVEL - Het is nog niet bekend wanneer en door wie de werkzaamheden bij de nieuwbouw van Lidl in Kaatsheuvel worden hervat. Het hek naar de bouwplaats aan de Gasthuisstraat blijft voorlopig gesloten. 

De hoofdaannemer Adriaans Bouwgroep uit Helmond werd woensdag failliet verklaard. De rechtbank stelde twee curatoren aan die het faillissement gaan afhandelen. Tot donderdagavond hadden zich negen serieuze overnamekandidaten gemeld, zo liet curator Floris Dix weten. Op namen ging hij niet in.

Adriaans ging, aldus een verklaring van de directie, ten onder doordat een grote opdrachtgever de laatste termijnen van een nieuwbouwproject niet heeft betaald. Volgens betrouwbare bronnen is niet Lidl de veroorzaker van het bankroet.    

Wethouder Gerard Bruijniks van de gemeente Loon op Zand hoopt dat de curator het bouwterrein weer snel vrijgeeft, zodat de nieuwe supermarkt kan worden afgebouwd. Of door de onverwachte vertraging de openingsdatum van 28 november nog wordt gehaald, is maar zeer de vraag.    

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.