Volledig scherm
De Efteling. Foto ter illustratie. © ANP

Brabant heeft de leukste uitjes: Beekse Bergen en Efteling zijn beste parken van Nederland

TILBURG/HILVARENBEEK - Volgens het Dagattracties Merkenonderzoek doen we het goed in Brabant wat betreft dagattracties. Van alle dierenparken in Nederland is de Beekse Bergen in Hilvarenbeek het populairst. De Efteling is voor de vijfde keer op rij dé favoriete dagattractie van Nederland.

De Beekse Bergen staat op de eerste plaats omdat steeds meer mensen waardering hebben voor het sympathieke en kindvriendelijke aanbod van het safaripark. Ook in 2016 behaalde het safaripark de eerste plaats in het Dagattracties Merkenonderzoek.

Als het gaat om populaire attractieparken, is de Efteling de absolute favoriet. Het park staat al sinds 2010 op de eerste plaats. Wat betreft kindvriendelijk aanbod, afwisseling, vernieuwing, personeel, sfeer en horeca spant deze Brabantse attractie de kroon.

Onderzoek

Voor het Dagattracties Merkenonderzoek zijn 1600 mensen ondervraagd. Eerst werd de spontane bekendheid van alle Nederlandse dagattracties onderzocht. Daarna is voor de vijftig meest bekende merken in detail navraag gedaan op veertig factoren.

Tilburg e.o.