Volledig scherm
Het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel. © K.V. Waalwijk e.o.

Brabants Rashondenfestival op terrein aan de Baan in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het is een begrip onder kenners en liefhebbers: het Brabants Rashondenfestival. Het evenement voor hond, baas en publiek wordt zondag 2 september weer in Kaatsheuvel gehouden. 

Bij deze 38e editie wordt voor het eerst van het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel gebruik gemaakt. Jarenlang diende het inmiddels gesloopte ontmoetingscentrum De Werft in januari als binnenaccommodatie. 

Met 185 inschrijvingen mag het Brabants Rashondenfestival een van de grotere clubmatches in ons land genoemd worden. Het kampioenschap begint om 10.00 uur en rond 15.30 uur hoopt de organisatie de winnaars te kunnen huldigen.

Shows en keuringen

Het doorlopend programma bestaat uit shows en keuringen in de verschillende klassen: baby, puppy, veteranen, koppels. Er zijn in totaal tien rasgroepen die worden gekeurd. Daarbij onder meer de herdershonden, terriërs en de categorie retrievers, spaniëls en waterhonden.  

Voor de jaarlijkse gekostumeerde Kind-Hondshow wordt om 15.00 uur de Erering vrijgemaakt. 

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.