Volledig scherm
Het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel. © K.V. Waalwijk e.o.

Brabants Rashondenfestival op terrein aan de Baan in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het is een begrip onder kenners en liefhebbers: het Brabants Rashondenfestival. Het evenement voor hond, baas en publiek wordt zondag 2 september weer in Kaatsheuvel gehouden. 

Bij deze 38e editie wordt voor het eerst van het clubterrein van Kynologenvereniging Waalwijk e.o. aan de Baan in Kaatsheuvel gebruik gemaakt. Jarenlang diende het inmiddels gesloopte ontmoetingscentrum De Werft in januari als binnenaccommodatie. 

Met 185 inschrijvingen mag het Brabants Rashondenfestival een van de grotere clubmatches in ons land genoemd worden. Het kampioenschap begint om 10.00 uur en rond 15.30 uur hoopt de organisatie de winnaars te kunnen huldigen.

Shows en keuringen

Het doorlopend programma bestaat uit shows en keuringen in de verschillende klassen: baby, puppy, veteranen, koppels. Er zijn in totaal tien rasgroepen die worden gekeurd. Daarbij onder meer de herdershonden, terriërs en de categorie retrievers, spaniëls en waterhonden.  

Voor de jaarlijkse gekostumeerde Kind-Hondshow wordt om 15.00 uur de Erering vrijgemaakt. 

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    KAATSHEUVEL - Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich zaterdagmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.

Tilburg e.o.