Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiepark Droomgaard © Joris Buijs | Beeld Werkt

Burgemeester Hanne van Aart: ‘We willen voorkomen dat Droomgaard een tweede Fort Oranje wordt’

KAATSHEUVEL - Het is voor het eerst dat de gemeente Loon op Zand een gebied tot ‘veiligheidsrisicogebied’ aanwijst, waardoor er preventief gefouilleerd mag worden. Volgens burgemeester Hanne van Aart is het nodig de regie op het park terug te krijgen.  

Door de maatregel krijgt  de politie meer bevoegdheden om op te treden tegen overlast door arbeidsmigranten. Maar ook recreanten mogen zonder reden gefouilleerd worden. ,,De politie wil meer bevoegdheid om op te treden. We krijgen signalen dat mensen zich daar niet veilig voelen. We gaan de regie op het park daarom strakker aantrekken. We willen voorkomen dat het een tweede Fort Oranje wordt”, motiveert Van Aart haar besluit. 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.