Burgemeester Loon op Zand kondigt afscheid aan

LOON OP ZAND - Burgemeester Wim Luijendijk heeft gisteren zijn afscheid bij de gemeente Loon op Zand aangekondigd. Per 15 november legt hij zijn taak neer en gaat hij met pensioen. Voor die tijd moet ook zijn opvolger bekend zijn.

De burgemeester lichtte gisteren de gemeenteraadsleden en het personeel van de gemeente in over zijn besluit. "Ik ga met pijn in het hart", zei Luijendijk. "Maar ik kan nog tot mijn 70ste doorgaan óf het stokje overdragen aan een jongere persoon die met nieuw elan de gemeente mee gaat besturen. Ik heb voor dat laatste gekozen", aldus Luijendijk, die daarmee ook vooruitkijkt naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Een interim-burgemeester komt er dan ook niet. "De gemeente blijft voorlopig gewoon zelfstandig."
Als Luijendijk in november stopt, is hij 9 jaar burgemeester geweest in Loon op Zand. In 2008 begon hij als vervanger van de zieke Ria van Hoek-Martens. De wijze waarop Luijendijk de rol als waarnemer vervulde, beviel de gemeenteraad zo goed, dat hem in 2010 werd gevraagd te solliciteren. In het voorjaar van 2010 werd hij vast aangesteld.
In Loon op Zand kreeg Luijendijk onder meer te maken met de herinrichting van het dorpshart van Kaatsheuvel. Het project Bruisend Dorpshart was door de economische crisis volledig vastgelopen, maar het Loonse college wist onder aanvoering van Luijendijk het project weer op de rails te krijgen. Inmiddels is de herinrichting van het centrum vrijwel afgerond. Luijendijk: "Ik denk dat ik mag stellen dat we de laatste 7 á 8 jaar veel bereikt hebben."
Luijendijk kan terugkijken op een lange staat van dienst als bestuurder in de regio. In 1986 werd hij raadslid voor de PvdA in Tilburg, waar hij van 1992 tot 2002 wethouder was. In 2003 vertrok hij naar de provincie waar hij tot en met 2007 gedeputeerde was voor cultuur, onderwijs en sociaal beleid.
Luijendijk is momenteel ook nog voorzitter van de PvdA Brabant, waar hij zich vooral met de organisatie bezighoudt.
Ik kan nog tot mijn 70ste doorgaan óf 't stokje overdragen aan jonger persoon

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.