Volledig scherm
Tankstation Haan aan de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel was vrijdag gewoon weer open. © Nico Snels/BD

Caissière bekomt thuis van bedreiging met vuurwapen, buit bij Haan is paar tientjes

KAATSHEUVEL - Slechts een paar tientjes bedroeg de buit donderdagavond bij de gewapende overval op tankstation Haan aan de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel. De dader wist te voet te ontkomen via de Sint Josephstraat, ondanks een grote zoekactie in de omgeving van de Efteling. 

Volgens de politie, die meteen na de melding een bericht uit deed op Burgernet, is hij nog altijd voortvluchtig. De man zou een tatoeage op zijn hand hebben. 

Voorval verwerken

De benzinepomp was vrijdag gewoon weer open. De betrokken caissière die een wapen op haar gericht kreeg, kwam thuis nog bij van de schrik. ,,Ik ben bij haar op de koffie geweest en ze maakt het goed. Ze heeft hulp om het voorval te verwerken", vertelt regiomanager Thijs Verreijen van De Haan Minerale Oliën in Oosterhout. 

Eigen veiligheid

Volgens hem heeft de medewerkster volgens het boekje gehandeld door geen enkel verzet te bieden. ,,Iedereen die bij ons begint, krijgt tijdens de algemene instructie vooraf te horen dat de eigen veiligheid altijd voorop staat." Alle 140 tankstations van Haan zijn bovendien goed beveiligd en veel geld zit er nooit in de kas.   

Drie overvallen 

Het filiaal in Kaatsheuvel werd in de zomer van 2010 twee keer in korte tijd overvallen en in 2016 door inbrekers bezocht. ,,Deze overval is voor ons de eerste van het nieuwe jaar en ik hoop ook meteen de laatste. Vorig jaar werden drie Haan-tankstations overvallen", aldus Verreijen.   
 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.