Volledig scherm
Carnaval Festival in de Efteling. © Dolph Cantrijn

Carnaval Festival en De Oude Tufferbaan in Efteling tijdelijk gesloten in verband met grote opknapbeurt

KAATSHEUVEL - De attracties Carnaval Festival en De Oude Tufferbaan krijgen een grote opknapbeurt. Er worden volgens de persvoorlichter van de Efteling, Mariëtte Siezenga, ‘meerdere zaken’ aangepakt. Welke dat precies zijn, is voorlopig onbekend.

De Oude Tufferbaan sluit van 18 februari tot en met 19 april, Carnaval Festival gaat van 4 maart tot en met 31 mei dicht. “Het wordt later pas inzichtelijk welke zaken we precies aan gaan paken. Daar valt op dit moment nog niets over te zeggen", weet Siezenga. Dergelijke onderhoudsbeurten worden regelmatig gehouden.

Eerder dit jaar werd Raveleijn tijdelijk op slot gegooid in verband met een opknapbeurt. 5 april gaan de deuren van de parkshow weer open.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.