Volledig scherm
René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland, is in zijn nopjes met de opbrengst van de Lions waardepuntenactie. © Voedselbanken Nederland

D.E.-waardepunten Lionsclub Loon op Zand-Udenhout: 922 pakken koffie voor Voedselbank

LOON OP ZAND/UDENHOUT - De decemberactie voor de Voedselbank van de Lionsclub Loon op Zand-Udenhout heeft meer opgeleverd dan verwacht. De ingezamelde Douwe Egberts-waardepunten bleken goed voor 922 pakken koffie. Gerekend was op 850 pakken. 

De koffieproducent heeft de waarde van alle punten echter niet met de toegezegde 15% vermeerderd, maar met 20%. Dit ook tot grote blijdschap en verrassing van Dini Elshout, coördinator bij de Voedselbank Loon op Zand. 

Koffie wordt verdeeld

Een gedeelte van de koffie zal worden doorgegeven aan de Voedselbank Tilburg, waar Udenhout onder valt. En ook de Waalwijkse Voedselbank, waar veel mee wordt samengewerkt, kan rekenen op extra pakken koffie. Maar de hoofdmoot is bestemd voor de cliënten in Loon op Zand en Kaatsheuvel.

63 miljoen waardepunten

In heel Nederland werden door de Lionsactie 63 miljoen waardepunten ingezameld. Die zijn door Douwe Egberts uitbetaald in het recordaantal van 130.000 pakken koffie. De totaalopbrengst is inmiddels symbolisch overhandigd aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. 

Tilburg e.o.