Volledig scherm
AECOM

De Efteling in wereldwijde pretparken-Top 25

KAATSHEUVEL - De Efteling in Kaatsheuvel is doorgedrongen tot de Top 25 van best bezochte attractieparken ter wereld. In totaal trok deze top ruim 235 miljoen bezoekers, waarvan de Efteling vorig jaar ruim 4,66 miljoen voor haar rekening nam.

De Top 25 van de best bezochte pretparken wordt jaarlijks opgesteld door AECOM. Het merendeels van de 'toppers' zijn vooral parken in Japan, de Verenigde Staten en China. Onder de Europese parken op de lijst bevinden zich onder meer Disneyland Parijs op nummer 9, Tivoli Gardens in Kopenhagen (23) en het Europapark in Duitsland (21).

In de Europese top twintig staat De Efteling op plaats vier van best bezochte parken in 2015. Disneyland Parijs staat bovenaan, daar gingen in 2015 ruim 10,36 miljoen mensen heen. Het Tikibad in Duinrell staat in de top 10 van best bezochte waterparken van Europa. Volgens AECOM bezochten zo'n 700.000 mensen het bad.

Voor het laatste nieuws over De Efteling: bd.nl/efteling

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.